Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

KKE και ΚΝΕ επιχειρούν να εξωραΐσουν την εικόνα των επιχειρηματικών συμφερόντων...

Οργανώνουν μια απίστευτη εκδήλωση!!!


.
To ΚΚΕ και η ΚΝΕ του δήμου, την ερχόμενη Κυριακή    οργανώνουν σε καφενείο της πόλης μας, εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Μόνο που ομιλητές, ο συντονιστής της εκδήλωσης και οι φωτογραφίες στην αφίσα, παραπέμπουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στη  ΠΑΕ ΑΕΚ, και τον εξωραϊσμό της εικόνας των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν εισβάλλει στη πόλη μας. Όχι πως ποτέ τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, συμμετείχαν ή πήραν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για κινητοποίηση για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους, αλλά το να κάνουν και προμοτάρισμα των επιχειρηματικών συμφερόντων και υποτιθέμενων(;) αντιπάλων, μάλλον πάει πολύ… Ακόμη και στη τηλεόραση όταν υπάρχει έμμεση διαφήμιση, είναι υποχρεωμένοι να βγάζουν τίτλους, «ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ».


Μια τέτοια εκδήλωση ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο, θα αποτελούσε παράδοξο. Γιατί τι δουλειά έχουν πολιτικό αριστερό και μάλιστα κομμουνιστικό κόμμα και νεολαία, να οργανώνουν εκδήλωση για να υμνήσουν στη πραγματικότητα μια ΠΑΕ. Σε προεκλογική περίοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο συγκεκριμένο περιβάλλον που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, και με τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει, στη καλύτερη περίπτωση προκαλεί ερωτηματικά κι ίσως θυμηδία… Ο λόγος είναι απλός. Πρωταγωνιστής σε εκείνη την αποστολή, ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ανάμεσα στα μέλη της, ήταν ο Γιάννης Βούρος και ο Παντελής Γρετζελιάς, εκείνη την εποχή δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας. Σήμερα 20 χρόνια μετά, είναι αντίπαλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, του υποψήφιου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζεται από ΚΚΕ και ΚΝΕ!

Θέλουν μήπως να μας πουν με τον τρόπο τους, να προτιμήσουμε εκείνους, κι όχι τους εαυτούς τους; Βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο να εκλεγούν στη θέση του δήμαρχου, και μας προετοιμάζουν για την υποταγή που θα δείξουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα; Προσπαθούν να αποτρέψουν ορφανές αριστερές, δημοκρατικές και άλλες ψήφους, που γυρεύουν ελπίδα, από το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση»; Επιδιώκουν να εξοικειώσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τους κατοίκους;  Είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να μη τους ψηφίσει ο κόσμος από το φόβο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν; Επιθυμούν να στείλουν σήμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είμαστε κι εμείς δικοί σας;

Πάντως ότι κι αν είναι, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το σωστό θα ήταν τιμώμενα πρόσωπα και ομιλητές στην εκδήλωση, να ήταν οι Γ. Βούρος και Π. Γρετζελιάς, με συντονιστή το Δ. Μελισσανίδη. Από κάτω τα στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σερετάκης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τα άλλα μέλη και οι οπαδοί της παράταξης, να τους χειροκροτούν υπεύθυνα και αλύπητα…
Εναλλακτικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ο Αλέξης Κούγιας, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Στέλιος Λανδράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και άλλοι που επίσης ήταν μέλη της αποστολής. Αυτός που δε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, γιατί είναι μακαρίτης, είναι ο Γιώργος  Κατσιφάρας, που επίσης συμμετείχε.

Σε εκείνη την αποστολή τη πιο υποβαθμισμένη εκπροσώπηση, είχε το ΚΚΕ, που δεν έστειλε βουλευτή, αλλά τη τότε υπεύθυνη του αθλητικού τμήματος της Κ.Ε. του κόμματος, Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχο Χαλανδρίου τα τελευταία χρόνια. Ήταν δηλαδή μια αποστολή «εθνικής ενότητας». Το γεγονός πως ως χώρα είχαμε προηγουμένως συναινέσει, στον επιδιωκόμενο από αμερικανούς και ευρωπαίους διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, δεν είχε πολύ σημασία… Ας μη ξεχνάμε πως αποτέλεσμα αυτής μας της συναίνεσης, δεν ήταν απλά οι συμμαχικοί ΝΑΤΟϊκοί  βομβαρδισμοί, που οδήγησαν σε νέες χώρες και νέα σύνορα για πρώτη φορά μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν και η μετατροπή της μέχρι τότε Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σε FYROM, και σήμερα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Πάλι με υπόδειξη και για τις ανάγκες των… συμμάχων μας, ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων οι οποίοι υπαγόρεψαν τη συμφωνία των Πρεσπών που υπόγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τα ονόματα των ομιλητών αεκτζήδων δημοσιογράφων που επιλέχτηκαν, τυχαίνει να αναφέρονται σε κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο όπως αυτή, και δε ξέρω αν πρόκειται για τους ίδιους, όπως καταρχήν φαίνεται. 
Ο συντονιστής δημοσιογράφος της συζήτησης, έχει εκδώσει σχετικά πρόσφατα βιβλίο για τις ΑΕΚ με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Την εκδήλωση αυτή πάντως, άνετα θα μπορούσαν να την είχαν οργανώσει οι Βούρος – Γρετζελιάς, απλά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ  υπερκέρασαν τους πάντες σε ΑΕΚτζηδισμό, με φερετζέ τα 20 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Με τους «βομβαρδισμούς» στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στη πόλη, στα 6 για την ώρα, υλοτομημένα στρέμματα του άλσους, και την επερχόμενη αλλαγή του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας της πόλης, ούτε ασχολήθηκαν, ούτε φαίνεται πως πρόκειται να ασχοληθούν…

Αν επίσης θυμούνται την υπόσχεση του μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ και υπεύθυνου ιδεολογικής δουλειάς, Μάκη Παπαδόπουλου, πως θα φέρουν πρόταση νόμου στη βουλή για την ακύρωση των διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής που αφορούν τη πόλη μας, συνεχίζουν να έχουν πλειοψηφία με το ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Που επίσης είχε δώσει την ίδια υπόσχεση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου