Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η παραίτηση της Χριστίνας Ανδρέου από δημοτική σύμβουλος της "Δύναμης Πολιτών"

.

Υποβολή Παραίτησης

Προς τον κ. Δήμαρχο
την κα.Πρόεδρο του Δ.Σ
τους Δημοτικούς Συμβούλους

Έχω αποφασίσει  να μην συμμετέχω σ΄αυτές τις εκλογές με τη ΔΥΝΑΜΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ διαφωνώντας κυρίως για τη  στήριξη της  ΔΥΝΑΜΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο μας υποστήριξε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χρηματοδοτώντας τα μάλιστα με άφθονο δημόσιο χρήμα (γήπεδο, υπογειοποίηση).
Παρόλα αυτά έκρινα σωστό, σεβόμενη την ψήφο των συμπολιτών μου, να εξαντλήσω τη θητεία για την οποία έχω εκλεγεί.


Το θέμα όμως που ανέκυψε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την έγκριση των οικονομικών απολογισμών της 1ης Σχολικής Επιτροπής και ιδιαίτερα η κατάληξή του με υποχρεώνει να αναθεωρήσω την απόφασή μου αυτή. Στο διάστημα 2014-2016 που υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της 1ης Σχολικής Επιτροπής αποτυπώνονται στους απολογισμούς δαπάνες χωρίς να αντιστοιχίζονται με παραστατικά, γεγονός που ερμηνεύεται τουλάχιστον με κακοδιαχείριση. Είναι αλήθεια ότι παραλάβαμε την Επιτροπή με πολλές εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες. Αν και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, μεταξύ άλλων, προσφεύγοντας για οικονομικό έλεγχο και στη δικαιοσύνη, δεν καταφέραμε να δράσουμε  προληπτικά, ώστε τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης παρελθόντων ετών να συνεχιστούν και στη δική μας θητεία, μέχρι και το 2016.

Επειδή πιστεύω πως οι πολίτες δικαιούνται μια εξήγηση και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κατά τη γνώμη μου επαρκής απάντηση, αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να ζητήσω τουλάχιστον εγώ το απλό μέλος του Δ.Σ δημόσια συγγνώμη, αφού κανείς άλλος δεν αισθάνεται αυτή την ανάγκη.

Η όλη διαχείριση του παραπάνω θέματος με υποχρεώνει να υποβάλλω τώρα την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ελάχιστη απόδειξη αισθήματος ευθύνης και στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας. Προφανώς δεν είναι απόρροια κάποιας υπέρμετρης συναισθηματικής ευαισθησίας, πολύ περισσότερο δε κάποιας διαταραχής, όπως κάποιοι την εξέλαβαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι η τέτοιου είδους αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής διολίσθησης που επιστεγάζεται με την υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Φιλαδέλφεια, 10 Απριλίου 2019

Με εκτίμηση

Ανδρέου Χρηστίνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου