.


.
Έχω ξαναγράψει πως υπάρχουν συμπολίτες με τους οποίους δε συμπίπτουν οι απόψεις μου, ούτε οι επιλογές μου. Συμπολίτες με τους οποίους μπορεί να έχω συγκρουστεί σφοδρά, και να έχουν προσπαθήσει να με αντιμετωπίσουν με προσωπικές επιθέσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι επί της ουσίας συμπολίτες, οι διαφορές απόψεων και επιλογών είναι λογικό να υπάρχουν, οι συγκρούσεις επίσης, ακόμη κι αν καμιά φορά χρησιμοποιούνται προσωπικές επιθέσεις αντί πολιτικών επιχειρημάτων.


Αυτά έχουν ένα όριο. Το όριο βρίσκεται εκεί που δε περνάει τη κόκκινη γραμμή, που υιοθετεί ιδεολογικές απόψεις και αντιλήψεις μίσους για το συνάνθρωπο, οι οποίες  κατά κύριο λόγο βασίζονται στη θρησκεία, την εθνικότητα, το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι ιδεολογίες μίσους για το συνάνθρωπο, έχουν αφετηρία στο διαχωρισμό της κοινωνίας, με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ορισμένοι πιστεύουν πως είναι, ή κυνηγώντας μειονότητες γίνονται, υπέρτεροι κοινωνικά. Κάποιοι απλώς μισούν, και περνώντας όλες τις ενδιάμεσες περιπτώσεις, καταλήγουμε σε εκείνους που φτάνουν ακόμη και στο φόνο. Ο γενικός όρος που προσδιορίζει παρόμοιες απόψεις είναι η λέξη ρατσισμός. Ειδικότερα για αυτούς που ενοχλούνται ή δεν αντέχουν την ομοφυλοφιλία, επικρατεί ο όρος, ομοφοβία. Πάνε 30 χρόνια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε, πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια.

Η πιο απλή έκφραση ομοφοβίας, συνήθως είναι τα ομοφοβικά σχόλια. Ένα τέτοιο διατύπωσε ο υποψήφιος των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος προσώπου με το οποίο με χωρίζει ιδεολογικοπολιτικά άβυσσος. Με το οποίο έχουμε συγκρουστεί με σφοδρότητα στο παρελθόν, δεν αποκλείεται και στο μέλλον. Οι διάφοροι Τραμπ, Μπολσονάρου κλπ έχουν γίνει της μόδας τελευταία, και έχουν ανοδικό ρεύμα στις κοινωνίες παγκόσμια. Από ότι φαίνεται όμως μέσα στο χαμό και τη σύγχυση, υπάρχουν, κι ο θεός να τους κάνει, σοσιαλιστές… που βρίσκουν ευκαιρία να εκδηλώσουν τον ακραίο συντηρητισμό και την ομοφοβία τους.  

Ένα τέτοιο σχόλιο έκανε ένας άνθρωπος έκπληξη για μένα. Αναφέρομαι στο Γιάννη Βούρο που διεκδικεί τη ψήφο μας για να γίνει δήμαρχος στη πόλη μας. Λέω έκπληξη γιατί πολιτικά υποτίθεται βρίσκεται στο λεγόμενο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο. Επαγγελματικά δουλεύει σε κλάδο με πλήθος ομοφυλόφιλων συναδέλφων του. Και τέλος φανταζόμουν πως δεν είχε ανάγκη να εκτεθεί τόσο, επειδή δεν έχει τίποτα να απαντήσει στη κριτική που του γίνεται από συγκεκριμένο μέσο της πόλης. Να σημειώσω μάλιστα, πως από όσο τουλάχιστον έχει πέσει στην αντίληψη μου, η κριτική που του ασκείται και ο σχολιασμός που τη συνοδεύει, κινείται εντός πολιτικού πλαίσιου.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Παρόμοια σχόλια, μας λένε τι μπορούμε να περιμένουμε μετεκλογικά από τους συντάκτες τους. Ακόμη κι αν γίνονται στη λογική του λαϊκισμού. Θα πετάξω κι αυτό, να στριμώξω τον ενοχλητικό, θα μαζέψω και ομοφοβικές ψήφους.

Με ανησυχεί περισσότερο όμως, ότι ο συγκεκριμένος, πολύ πρόσφατα παρομοίασε τη πόλη μας, με το Ζεφύρι. Όπως όλοι γνωρίζουμε εκεί κατοικούν αρκετοί Ρομά, μια ακόμη μειονότητα που επίσης είναι στόχος ρατσιστικών επιθέσεων. Για να είμαι ειλικρινής, προβληματίζομαι σοβαρά μετά και αυτό το δεύτερο περιστατικό. Όχι απλά για το τι εκπροσωπεί ο υποψήφιος «σωτήρας» που έπεσε με αλεξίπτωτο στη πόλη μας, αυτό το γνωρίζουμε, αλλά για το τι απόψεις μπορεί επιμελώς να κρύβει…

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έχει δείξει, πως παρόμοιες ρατσιστικές απόψεις που στην αρχή περνούν «αθώα» από χαραμάδες, μετά μεγαλώνουν τα ανοίγματα, στη συνέχεια μπουκάρουν από τα παράθυρα, στο τέλος εισβάλλουν από τη πόρτα. Γι΄ αυτό και πρέπει άμεσα να καταδικαστούν, και οι φορείς τους να απομονωθούν!  



Ακολουθεί η ανάρτηση από το anagennisipress.net

Οι ρατσιστικές απειλές του Γιάννη Βούρου… στην «τριανταφυλλιά». «Δημοκρατικότατες» πρακτικές εν όψη Δημοτικών εκλογών…





τττ


Ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων, ο ευγενικός, ο καλλιτέχνης, ο μνημονιακός πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος άρχισε τις ρατσιστικές του απειλές. Δεν άντεξε από ότι φαίνεται και έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο.

Απειλεί κάποια «τριανταφυλλιά από την Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» ότι αν χάσει την υπομονή του λέει,  θα γίνει πολύ καλύτερος αν θυμώσει λέει,  και ότι η «καημένη η τριανταφυλλιά» δεν θα μπορεί να βγάζει άλλο μπουμπούκια, να λέει την αλήθεια και να μιλάει γενικά.

Ο Γιάννης Βούρος γράφει στην ανάρτηση του:

Μια γνωστή τριανταφυλλιά που ανθίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και που βγάζει μόνο αγκάθια και δυστυχώς καθόλου ρόδα συνεχίζει να ψεύδεται ασυστόλως πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετεί τον κηπουρό της. Εάν πάψω να κρατώ χαμηλούς τόνους και χάσω την υπομονή μου θα εκπλαγεί. Είμαι πολύ καλός αλλά όταν θυμώσω γίνομαι πολύ καλύτερος.

Ο μνημονιακός πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Βούρος λέει ότι «η τριανταφυλλιά λέει ψέματα». Ρωτάμε τον κ. Γιάννη Βούρo να μας πει έστω αν μπορεί την αλήθεια στις παρακάτω ερωτήσεις (αν την πει):
  1. Έχει υπογράψει μνημόνιο; Για πιο λόγο;
  2. Τον στηρίζει το ΚΙΝ.ΑΛ;
  3. Το ψέμα ότι τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία ισχύει;
  4. Αποκάλεσε την Νέα Φιλαδέλφεια Ζεφύρι;
  5. Πήρε το δακτυλίδι από τον Λύσανδρο Γεωργαμλή;
  6. Αποκαλεί Ανεξάρτητο Συνδυασμό το Πολιτών Πολιτεία, ισχύει;
  7. Είναι ψέματα ότι ζήτησε «πρώτα» το χρίσμα από το ΚΙΝ.ΑΛ για να κατέβει στα Βριλήσσια;
Ο μνημονιακός Γιάννης Βούρος κάπου στην ανάρτηση του γράφει:

 … «συνεχίζει να ψεύδεται ασυστόλως πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετεί τον κηπουρό της»…
Με αυτή την φράση θα πρέπει να γέλασε και ο κάθε πικραμένος, ποιος μιλάει, η καμήλα λένε δεν κοιτάει την καμπούρα της… δεν θέλουμε να μιλήσουμε για εξυπηρετήσεις…

Ο μνημονιακός Γιάννης Βούρος δεν είναι πρώτη φορά που κάνει επίθεση. Προσφάτως σε γνωστή καφετέρια της πόλης την «έπεσε» σε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο άλλης Δημοτικής Παράταξης επειδή έγραψε σε εφημερίδα την γνώμη του. (Παρακαλούμε ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος να το επιβεβαιώσει).

Τελειώνοντας, να ενημερώσουμε «των χαμηλών τόνων» κ. Γιάννη Βούρο, ότι με απειλές, τραμπουκισμούς και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν κέρδισε κανένας την Δημαρχεία.

Η «τριανταφυλλιά από την Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» πήρε τα μέτρα της μετά την συγκεκριμένη απειλητική ανάρτηση. Ένα φυλλαράκι της να σπάσει από 20/3/2019 και  μετά, υπαίτιος θα είναι ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνα Γιάννης Βούρος.    
  • Ηθοποιός σημαίνει φως…
  • Άλλο να απειλείς  και άλλο να γράφεις πολιτικά για έναν άνθρωπο…
  • Όταν διεκδικείς την Δημαρχεία σε ένα Δήμο, σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Ο Υποψήφιος που κατεβαίνει πρέπει να το γνωρίζει.

GB