Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Αύριο η (α)Ρένα Δούρου φέρνει στο ΠΕΣΥ την έγκριση χαρίσματος 20.000.000 ευρώ από ματωμένους φόρους των πολιτών, για το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)

.
300.000.000 ευρώ κέρδη με σημερινές τιμές θα αποδώσει στον ιδιώτη που θα το εκμεταλλεύεται!


Πιστή στην υπόσχεση που είχε δώσει αρχικά ο πασόκος πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, και μετά η ίδια, η (α)Ρένα Δούρου, φέρνει αύριο για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το χάρισμα 20.000.000 ευρώ στην ιδιωτική επιχείρηση που θα το εκμεταλλεύεται.

Οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται, τηρούν στο ακέραιο τις υποσχέσεις που δίνουν στα αφεντικά της κοινωνίας και των ίδιων. Οι υποσχέσεις που μένουν ανεκπλήρωτες αφορούν αποκλειστικά το λαό, ιδιαίτερα τον εύπιστο και πολιτικά αφελή. Η απερχόμενη περιφερειάρχισσα, με στοργή και αφοσίωση υλοποιεί μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ίδια, και το μνημονιακό κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κοινού με τα υπόλοιπα συστημικά – μνημονιακά κόμματα, ιδιαίτερα τα κυβερνητικά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, έκαναν τα πάντα για να υλοποιηθούν πράξεις που δε χωρούσαν στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Με τη βοήθεια της βίας, της αστυνομίας, των εκπροσώπων του θεού και της… δικαιοσύνης, η πρώτη φορά τόσο δεξιά «αριστερά», άλλαξε νόμους κι έκανε ότι χρειαζόταν μια ιδιωτική επιχείρηση για να εκμεταλλεύεται το δημόσιο οικόπεδο, που είχε παραχωρηθεί για την άθληση των πρώτων κατοίκων της πόλης, ακρωτηριάζοντας το άλσος κατά 6 στρέμματα!  


.

Ο Δ.Μελισσανίδης, πρόσφατα, στις 26-10-18 σε δείπνο που είχε παραθέσει στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ανάμεσα σε άλλα και μιλώντας για το γήπεδο, είχε πει και τα εξής:

«Γι’ αυτό μπήκα ξανά στην ΑΕΚ. Θα φέρνει έσοδα κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ. Δεν θα παίζεται μόνο ποδόσφαιρο εκεί. Τα δυο μουσεία της ΑΕΚ θα είναι κορυφαία. Θα πάθετε πλάκα. Και καθημερινά, εκτός από αγώνες, θα έχει χρήση το γήπεδο».

Αυτό που έχει δρομολογηθεί να γίνει στην ευρύτερη περιοχή μας, θα το μάθουν οι κάτοικοι σιγά – σιγά, όσο θα εξελίσσεται το επιχειρηματικό σχέδιο. Όπως τα μνημόνια μας τα φόρεσαν λίγο- λίγο, πείθοντας μας ότι τα φάγαμε μαζί με το Βαρδινογιάννη, το Λάτση, το Μελισσανίδη κι όλους εκείνους που απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων και παρκάρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Θα πρόκειται για μια περιοχή αβίωτη για κατοίκηση.

Οι ευθύνες των τοπικών πολιτικών εκπροσώπων μας, που συναίνεσαν ή κάνουν τη «πάπια», είναι τεράστιες. Οι ευθύνες και των σημερινών υποψήφιων συνδυασμών και προσώπων που σιωπούν, προσμένοντας με χαρά το μοιραίο, εξίσου τεράστιες.   

Λαλίστατοι για οτιδήποτε μικρό, άλαλοι όμως για το μείζον, το καταστροφικό. Άτεγκτοι με πολλούς και διάφορους, πειθήνιοι με τους ισχυρούς. Ατυχώς δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος που έστω για τα προσχήματα να δηλώνει, πως σκοπεύει να υπερασπιστεί τη πόλη και τους κατοίκους, από τις συνέπειες της λειτουργίας του γηπέδου. Ή πως δε θα επιτρέψει την επέκταση της ιδιωτικής επιχείρησης μέσα στο άλσος. Γιατί οι ευαίσθητοι με το περιβάλλον ευρωπαίοι πολιτικοί μας, έχουν ψηφίσει νόμο, που θυμίζουμε, προβλέπει 5% του άλσους, να μετατραπεί σε αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις. Φυσικά δεν επρόκειτο για έμπνευση ή λάθος της στιγμής, αλλά για μια ακόμη μετατροπή σε νόμο, επιδίωξης οικονομικών συμφερόντων. Αυτό ακριβώς είναι η νομιμότητα στο καπιταλισμό. Όποιος έχει αντίρρηση και δε τη σέβεται, πρέπει να συμμορφωθεί με κάθε μέσο, περιλαμβανομένης της λεγόμενης νόμιμης αλλά και της παράνομης βίας, που τη βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Γι΄ αυτό το 5% του άλσους λοιπόν, ας θυμίσουμε τι έλεγε ο Δ.Μελισσανίδης, πριν ακόμη πολιτικά γιουσουφάκια, το κάνουν νόμο στη βουλή.

«Αφήστε με να κάνω... Μόντε Κάρλο το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας! 

…Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιο οικόπεδο και να θέλουμε να πάμε αλλού; Πολλά γήπεδα στην Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να φτιαχτούν μέσα σε πάρκο σαν αυτό;»

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί τα επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να μετατρέψουν το δήμο σε μέλος του ομίλου εταιριών τους. Γι΄ αυτό το σκοπό κατεβάζουν το δικό τους υπάλληλο, και φροντίζουν μέσω των κομμάτων εξουσίας, να έχουν τον έλεγχο και των υπολοίπων.




.
Με 20.000.000 ευρώ, θα μπορούσαν να γίνουν στη πόλη μας, πλήρεις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, με εξασφάλιση της λειτουργίας τους για 10 χρόνια. Που θα έδιναν στα αλήθεια αξιοπρεπή  δουλειά στους εργαζόμενους τους. Είμαστε μια πόλη που φιλοξενεί την ΑΕΚ, αλλά δεν έχει ούτε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων για τις ποδοσφαιρικές της ομάδες. Δεν έχει έστω ένα κολυμβητήριο, δεν έχει στάδιο με στίβο, δεν έχει χώρο για φιλαρμονική που υπήρχε για δεκαετίες στο παρελθόν, δεν έχει ένα κλειστό θέατρο. Αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει, αν δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί κι ο πάντοτε κερδοφόρος ΟΠΑΠ. Γιατί όσο υπήρχε, μέρος των κερδών του, που τώρα πάει σε τσέπες στο εξωτερικό, κατευθυνόταν για αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες κοινωφελείς υποδομές.  

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Δ. Μελισσανίδης, το γήπεδο μόνο του, θα αποδίδει ετήσιο κέρδος τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ. Αν κάνουμε ένα λογαριασμό και πούμε πως θα αποδίδει ελάχιστα παραπάνω δηλαδή 6.122.500 Χ 49 χρόνια = 300.000.000 ευρώ σε σημερινές τιμές ως ελάχιστο κέρδος.

Αυτού του είδους είναι η ανάπτυξη που επικαλούνται διάφοροι πολιτικάντηδες για να κοροϊδεύουν το λαό.

Στα 300.000.000 ευρώ όμως, έχουν φτάσει τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ, που κι αυτά φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Από τον οποίο η εφορία και οι τράπεζες κατάσχουν σπίτια ακόμη κι αν χρωστάει πενταροδεκάρες. Σε ποιον μεροκαματιάρη, σε ποιον μικροεπαγγελματία θα έκαναν τέτοια χάρη; Αυτοί οι τελευταίοι χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό και αναλώσιμο υλικό σε πολέμους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους στο όνομα της πατρίδας.

Η συριζομνημονιακή πλειοψηφία της (α)Ρένας Δούρου, σε συνθήκες βάρβαρων μνημονιακών φοροληστρικών επιδρομών, ανεργίας, υποαπασχόλησης, φτώχιας, πλήθους αστέγων, δεν έχει δώσει φράγκο για αυτές τις κατηγορίες πολιτών. Χαρίζει όμως 20.000.000 ευρώ στον ιδιώτη που θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο. Τα χρήματα είναι από τους φόρους των πολιτών, που συγκεντρώνει το κεντρικό κράτος και αποδίδει στους ΟΤΑ για τις δαπάνες τους.

Αυτή η μνημονιακή Περιφέρεια με το ρεκόρ θυμάτων όλων των εποχών στη θητεία της, στο Μάτι και τη Μάνδρα, διέθεσε για αντιπλημμυρικά που θα προστατεύουν το ίδρυμα του Νιάρχου, 150.000.000 ευρώ! Αντί να τα είχε δώσει στη Μάνδρα και να είχαν σωθεί δεκάδες ψυχών και περιουσιών. Κι αυτά προέρχονταν από τους δυσβάσταχτους φόρους των πολιτών. Εδώ και δεκαετίες είχαν αποφασίσει οι τότε κυβερνήσεις να καταδικάσουν τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα σε υποβάθμιση. Τώρα επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, έχουν αποφασίσει και η δική μας περιοχή να έχει ανάλογη μοίρα... Απλά η επιδίωξη του μεγάλου κεφάλαιου υλοποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον αποτελεί κόμμα - συνέχεια του κράτους των αφεντικών και των δανειστών…

Στο μεταξύ το ιδιωτικό γήπεδο, για παραλλαγή, το ονομάζουν τώρα στη Περιφέρεια, ως γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας! Λες και πρόκειται να το χαίρονται οι αθλούμενοι της περιοχής, ή προορίζεται για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Όπως άλλωστε ήταν και ο προορισμός του οικοπέδου, που με τέτοιους όρους είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ.

Αυτό το ιδιωτικό γήπεδο και ο τρόπος που υλοποιείται και χρηματοδοτείται, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως παράγεται η νομιμότητα και το κράτος λειτουργεί σε όφελος του κεφαλαίου, ισχυροποιώντας διαρκώς τη θέση του έναντι της κοινωνίας. Με ανάλογες μεθόδους οι καπιταλιστές έχουν φτάσει στο επίπεδο να δανείζουν κράτη, να ορίζουν πολιτικές και να κάνουν ουρές τα κόμματα και οι πολιτικοί, που επιθυμούν να κυβερνήσουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Το χρήμα που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας, δε τελειώνει εδώ. Εκτός από χαράτσια και μνημόνια που ψήφισε όσα πρόλαβε ο εκλεκτός υπάλληλος τους, τον οποίο επιθυμούν να μας το φορέσουν καπέλο με τη ψήφο μας, είναι πολλές δεκάδες τα εκατομμύρια που θα ξοδευτούν για να γίνουν οι απαραίτητες καταστροφές, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της μέγιστης κερδοφορίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη περιοχή μας. Αρχικά με τις υπογειοποιήσεις, που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τη λειτουργία και τη κυκλοφορία πεζών πέριξ του γηπέδου, οι οποίες υπολογίζονται σε άλλα 35.000.000 ευρώ. Αφού ψηφίσουμε τους επόμενους σωτήρες μας, θα μάθουμε το κόστος. Αλλά δε θα σταματήσουν εκεί. Πρόκειται να γίνουν πολλά ακόμη για να εξυπηρετείται η πελατεία των επιχειρηματικών δράσεων που θα αναπτυχθούν στη περιοχή. Μέρος τους από την Εκκλησία…

Περιμένουμε να ακούσουμε αν υπάρχει κανείς που ζητάει τη ψήφο μας, να τοποθετηθεί καθαρά και συγκεκριμένα στα παραπάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου